BMI dag 15 mei 2014 Academiegebouw Universiteit Leiden

Beste BMI leden,

Nog maar een paar dagen en de Algemene Ledenvergadering van de BMI gaat van start!

Hierbij nodigen we jullie van harte uit voor de jaarlijkse bijeenkomst van de BMI.

Dit jaar ontmoeten we elkaar in de Universiteit Leiden.

  • Het ochtendprogramma en de lunch vinden plaats in het Academiegebouw van de Universiteit;
  • Het middagprogramma wordt gehouden in de naastgelegen Faculty Club.

De BMI-leden hebben op 23 april j.l. de agenda en bijlagen voor de ALV toegestuurd gekregen via de BIOMEDBIB lijst.

Vorig jaar hebben we uitgebreid stilgestaan bij de professionalisering van de informatiespecialist en de rollen die we als informatiespecialist in 2020 kunnen hebben in de zorgsector. Het blijft een uitdaging om daar verder vorm aan te geven. Helaas hebben we ook in het afgelopen jaar collega’s gedwongen zien vertrekken vanwege fusietrajecten en bezuinigingen. Gezien de plannen in de zorg, waarbij meer moet worden gedacht aan regionale netwerken van kennis en kunde, ligt het voor de hand dat er meer bezuinigingen zullen volgen. Onze rol hebben we gedefinieerd maar nu moeten we proberen om gezamenlijk te komen tot een goede modus. Wat kan de BMI doen voor haar leden om mee te werken aan de professionalisering en hoe kunnen we dat zo “lean” mogelijk doen.

Natuurlijk starten we de ochtend met de ALV. Aansluitend stellen we de werkgroepen centraal. Naast de landelijke ontwikkelingen hebben het afgelopen jaar ook een aantal veranderingen plaatsgevonden in de bestuursstructuur van de BMI. BPZ en CCZ hebben, met toestemming van hun leden, besloten de besturen op te heffen, onder voorwaarde dat er een evenredige verdeling is van afgevaardigden uit GGZ en ziekenhuizen in het BMI bestuur.

Al deze ontwikkelingen en veranderingen vormen een goede aanleiding om de huidige stand van zaken van de werkgroepen te evalueren.

  • Welke werkgroepen zijn er momenteel
  • Waar liggen specifieke wensen van de leden
  •  Waar liggen wensen van het bestuur

We hopen op jullie actieve inbreng, zodat we onze bestaande structuur verder kunnen uitbouwen naar een professioneel kennisnetwerk waar elke informatieprofessional in de zorg terecht kan om kennis te delen en samen te werken.

In de middag is meer aandacht voor de inhoud van ons vak. Dit jaar is gekozen voor de volgende onderwerpen:

  • PubMed: Nooit helemaal duidelijk hoe de Pharmacological Action en de supplementary concepts werken? In 40 minuten geeft Hans Ket van het VUmc uitleg en behandelt hij de valkuilen en uitdagingen.
  • Embase (via embase.com): Wichor Bramer van het Erasmus MC zal diverse tips en trucs geven voor het systematisch zoeken in Embase en daarbij ook enkele voordelen laten zien van Embase boven Medline/PubMed.
  • Psychinfo (via Ebsco): In deze parallelsessie neemt Caroline Planting van GGZ inGeest ons mee in de wereld van Psychinfo. Hoe vind ik de juiste informatie. Werkt Psychinfo hetzelfde als PubMed? Of is het toch echt anders?
  • Citatieanalyse: Van H-index tot Altmetrix, Claudia Pees van het LUMC neemt ons mee in de wereld van de citatie analyse (algemene inleiding)
  • Best practices: Deze parallelsessie wordt door twee mensen ingevuld. Petra Bloem van het Erfocentrum deelt haar ervaringen als het gaat om het werken met een klein budget en Jos Leenes laat zien hoe de Parnassia Groep de bibliotheek in moeilijke tijden goed overeind houdt.
  • Netwerkbijeenkomst psychiatrie, afronding BPZ: Voor de BPZ-ers is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en gezamenlijk de werkzaamheden van de BPZ af te ronden.

Aan deze dag zijn geen kosten verbonden. Opgave is mogelijk, tot 8 mei, via deze link. BMI dag 15 mei

Wij hopen jullie allen op de 15e mei te ontmoeten.

Hartelijke groet,

Namens het BMI bestuur,

Ingeborg van Dusseldorp

Voorzitter BMI

Delen: