p/a KNVI Verenigingsbureau, Ambachtsstraat 15, 3861 RH Nijkerk bestuur@bmi-online.nl 033- 2473427

De BMI met pensioen!? Wat ga jij er aan doen?

Volgend jaar viert de BMI haar dertiende lustrum: we worden 65! Maar we zijn niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten.

Daar herken je je zeker in, of niet? Actief blijven in jouw vak, een verschil maken voor jouw gebruikers, iets betekenen in jouw beroepsvereniging.

In het bestuur kennen we dit gevoel zeker ook: het is leuk, interessant, leerzaam en nuttig om mee te doen in het bestuur. We hebben leuke vergaderingen (er wordt geregeld gelachen), het is interessant om te horen hoe het BMI-domein in elkaar zit, we zien hoe het eraan toegaan in andere instellingen en in de wereld die KNVI heet en we kunnen ook iets extra’s doen voor onze collega-leden in de BMI door het reilen en zeilen van de BMI en haar werkgroepen en commissies te stimuleren.

Toch kan het zijn dat er bestuursleden zijn, die ermee ophouden. Nu ook. Carla heeft besloten binnenkort te stoppen met haar bestuurswerk, een jaar later gaat Trijntje met pensioen. Het is niet door de inhoudelijke kant van het werk – zij vinden het beiden jammer dat ze moeten stoppen. Maar we hebben dus naast de al bestaande vacature (algemeen bestuurslid vanuit onderzoeksinstelling/universiteit), de komende jaren nog 2 vacatures erbij voor belangrijke functies: secretaris (voorjaar 2018) en penningmeester (voorjaar 2019). We zijn ervan overtuigd, dat het ook voor andere BMI’ers erg leuk en leerzaam kan zijn om een tijdje in het bestuur te gaan zitten.

Het is niet alleen dat het bestuur straks te klein wordt om goed te functioneren, wat ons zorgen baart. Meer betrokkenheid, vanuit verschillende hoeken, bij de BMI is ook echt nodig om de BMI verder vorm te geven en haar voortbestaan veilig te stellen. We willen verder met onze groep, niet alleen omwille van de consortia die we hebben opgericht en waar de leden materieel voordeel van hebben, maar vooral ook voor de kennisuitwisseling, het netwerken, de collegiale steun – en de feesten, zoals het Lustrum volgend jaar.

 

Hoe wil jij verder met de afdeling? Stuur de BMI niet met pensioen volgend jaar! Meld je aan als bestuurslid (of doe mee met een van de commissies)!

 

Delen:

One Comment on “De BMI met pensioen!? Wat ga jij er aan doen?

  1. Pingback: Kom jij ook naar het KNVI-congres? Ontmoet het BMI-bestuur in de Y wine bar! – bmi-online