p/a KNVI Verenigingsbureau, Ambachtsstraat 15, 3861 RH Nijkerk bestuur@bmi-online.nl 033- 2473427

Congres “Informatieprofessionals 2025: onbekende en ongekende mogelijkheden!” op 26 maart 2015

woordwolk Adres: Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam

Kijk hier voor een routebeschrijving, of plan uw reis met het openbaar vervoer of met de auto.

De inschrijving is gesloten. Wilt u toch nog deelnemen, mail dan naar bestuurbmi@gmail.com

Praat mee over dit congres op Twitter met #bmi2015

Programma:

Ochtend

09:30 Ontvangst met koffie en thee
10:00 Inleiding (Ingeborg van Dusseldorp, voorzitter BMI)
10:15 André Rouvoet
10:50 Nicky Hekster
11:20 Pauze
11:45 Philip Idenburg
12:30 Lunch en informatiemarkt

Middag (exclusief voor BMI-leden)

13:30 ALV BMI
15:00 Pauze
15:25 Uitreiking EAHIL-beurzen
15:35 Buzzen – informatieprofessionals 2025
16:15 Borrel

De sprekers:

André Rouvoet

RouvoetMinister voor Jeugd en Gezin en viceminister-president (2007-2010) en tevens minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2010). In 2003 ontving hij de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid en in 2004 werd hij door de parlementaire pers gekozen tot Politicus van het jaar. Thans is hij o.a. voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

Nicky Hekster

HeksterNicky Hekster heeft gedurende 27 jaar verschillende functies bekleed binnen IBM. Sinds 2006 is hij Technical Leader Healthcare & Lifesciences, en richt hij zich op ontwerp en validatie van oplossingen voor de gezondheidszorg en levenswetenschappen. Op dit moment houdt hij zich intensief bezig met de mogelijkheden van big data en de toepassingen hiervan in de zorg. De IBM Watson computer is hiervan een goed voorbeeld.

Philip Idenburg

IdenburgPhilip Idenburg (1965) is partner bij BeBright en adviseert zijn opdrachtgevers op het gebied van (marketing)strategie en innovatievraagstukken. Al tijdens zijn studie en in zijn eerste baan, bij Reed Elsevier, was hij gefascineerd door de complexiteit en uitdagingen waar de gezondheidszorg zich voor gesteld ziet. Of het nu gaat om bestuurlijke of organisatorische vraagstukken, simpele antwoorden lijken er niet te zijn. Philip is een veelgevraagd spreker en gastdocent op universiteiten. Tevens is hij auteur van Oog voor de toekomst: over marketing en consumenten in een veranderende samenleving en (mede-auteur) van Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg (2010), Diagnose Diabetes (2012), Sociaal Wonen 2030 (2013) en Diagnose Zorginnovatie (2013). Philip is sinds kort voorzitter van Kanker.nl.

Hoofdsponsor:

Het congres Informatieprofessionals 2025: onbekende en ongekende mogelijkheden! wordt mede mogelijk gemaakt door Wolters Kluwer – Ovid

wk_logo_2013

 Exposanten:

auraBSL_pms2925_zwsponsor_bmi_ebscolmwolters kluwer
 De borrel wordt u aangeboden door:
ingressus My-TOC logo
 Over het congres

Informatieprofessionals 2025: onbekende en ongekende mogelijkheden!

Het congres zal worden gehouden in de Rode Hoed in Amsterdam en is bedoeld voor alle informatieprofessionals in de zorg, hun leidinggevenden en managers.

In 2013 hebben we de eerste stappen gezet op weg naar de verdere professionalisering van de informatiespecialist in de zorg. In de positioneringspaper “de informatiespecialist op weg naar 2020″ zijn een aantal ontwikkelingen geschetst. Tijdens het congres “Professional vindt professional” hebben een aantal sprekers de mogelijkheden voor de toekomst met ons gedeeld.

In de afgelopen twee jaar hebben we geconstateerd dat de ontwikkelingen snel gaan en dat een aantal zaken, waarvan men in 2013 dacht dat ze voorlopig nog niet (en misschien wel nooit) zouden spelen, toch al tot de werkelijkheid behoren. Fenna Heyning, directeur STZ, onderschrijft dat de rol van de informatiespecialisten essentieel is in de zorg. Ze beaamt dat in veranderende organisaties onze rol te weinig wordt onderkend en dat we ons voor een aantal uitdagingen geplaatst zien.

Dit jaar willen we daarom opnieuw aandacht vragen voor de veranderingen die spelen in en rondom ons vak. Zijn we op de goede weg en zijn we als informatiespecialisten in de zorg daadwerkelijk onderdeel van de veranderingen? Hebben we enige invloed, of staan we toch aan de zijlijn en wachten we af?

Voor het ochtendprogramma hebben we drie aansprekende sprekers uitgenodigd: André Rouvoet (voorzitter Zorgverzekeraars Nederland), Nicky Hekster (Technical Leader Healthcare & Lifesciences IBM) en Philip Idenburg (auteur van o.a. Diagnose 2025 en Diagnose zorginnovatie). Zij zullen elk vanuit hun eigen visie en positie enkele kansen en bedreigingen voor de informatiespecialist bespreken.

In de middag wordt de ALV gehouden en gaan we verder – geïnspireerd door het ochtendprogramma – met de werkgroepen van de BMI en hun plannen. Tijdens de pauzes is er de mogelijkheid de exposanten op de informatiemarkt te bezoeken.

Locatie

OosterhuiszaalDe Rode Hoed is gelegen aan de Keizersgracht in het hart van Amsterdam. Achter de gevels van drie statige en eeuwenoude grachtenpanden verborgen was dit de grootste schuilkerk van Nederland.

Adres: Keizersgracht 102, Amsterdam

 

Delen: