Vacature medewerker bibliotheekservices Protestantse Theologische Faculteit (0,6 fte)

Zorg jij voor ondersteuning van het onderwijs en onderzoek in een kleine universiteit? Ben je dienstverlenend en zie je kansen voor het efficiënter maken van werkprocessen? Werk je graag met (internationale) studenten? Dan zoeken we jou als proactieve medewerker bibliotheekservices (0,6 fte)

Samen met twee collega’s ben je vanaf 1 augustus verantwoordelijk voor de wetenschappelijke informatievoorziening aan studenten, medewerkers en onderzoekers van de Protestantse Theologische Universiteit en een groeiende groep bibliotheekgebruikers van buiten. Je werkt zowel in de frontoffice als in de backoffice op onze locatie in Amsterdam. De bibliotheek maakt deel uit van de afdeling Onderwijs- en Onderzoeksondersteuning.

Wat ga je doen?
Je zorgt voor een optimale informatiedienstverlening aan onderwijs en onderzoek, studenten, medewerkers en onderzoekers. Je beantwoordt vragen en geeft voorlichting aan (internationale) studenten, medewerkers en onderzoekers in het gebruik van de fysieke en digitale bibliotheekcollecties. Samen met je collega’s zorg je voor het afhandelen van leenaanvragen en de uitleenadministratie. Je behandelt aanvragen in het kader van het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL). Je verzorgt de acquisitie van wetenschappelijke literatuur (papier en digitaal) en bent (mede)verantwoordelijk voor de administratie en de registratie van tijdschriftabonnementen. Maar je werk beperkt zich niet tot de bibliotheekcollectie. Ontwikkelingen op het vlak van bijvoorbeeld researchdatamanagement, repository en open acces vragen om doorontwikkeling van de bibliotheekdienstverlening. Daaraan lever jij een belangrijke bijdrage.

Wat heb je nodig?
Een afgeronde hbo-bibliotheekopleiding (Informatiedienstverlening en -management (IDM) of gelijkwaardige opleiding)
Enkele jaren relevante werkervaring met bibliotheeksystemen (bij voorkeur WorldShare Management Services van OCLC)
Uitgebreide ervaring met catalogiseren en gedegen kennis van MARC.
Affiniteit met ondersteuning van academisch onderzoek
Uitstekende communicatieve vaardigheden om te schakelen op diverse niveaus
Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal
Het vermogen om zowel zelfstandig als in een team samen te werken
Een positief-kritische en initiatiefrijke werkhouding
Accuratesse, flexibiliteit en servicegerichtheid
Een positieve houding ten opzichte van onze protestantse identiteit en gezien de specifieke collectie bij voorkeur kennis/affiniteit met theologie en religie

Wat bieden wij?
Een veelzijdige functie in een prima werksfeer, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken. Wij stimuleren je om je deskundigheid te bevorderen.

Je krijgt een dienstverband voor een periode van één jaar (functieprofiel medewerker bibliotheekservices 2) in een omvang van 0,6 fte
Je werkdagen bepalen we in overleg
Je salaris is maximaal € 3.144,-bruto per maand bij een voltijds dienstverband (schaal 7 cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast krijg je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%
Je hebt maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband.
Je kunt rekenen op een ruime bijdrage aan de ABP-pensioenregeling
Je krijgt een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer
Je kunt arbeidsvoorwaarden fiscaal uitruilen

Wie zijn wij?
De PThU is een omgeving waarin fascinatie voor wat geloof met mensen doet de boventoon voert. Wij bieden (post)academisch onderwijs voor theologische professionals, maatschappelijke en kerkelijke organisaties en andere geïnteresseerden. Wij leiden onder meer predikanten op voor de PKN en voeren onderzoek uit naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom. Voor meer informatie over onze organisatie kijk op www.pthu.nl.

Wil je meer weten over de procedure of de vacature?
Neem vooral contact op! Dat kan met Harm-Jan van Zeben, hoofd Onderzoeks- en Onderwijsondersteuning. Je bereikt hem per e-mail via h.j.vanzeben@pthu.nl of telefonisch via 06-18193865.

Solliciteren?
Stuur dan vóór 17 mei 2021 je motivatiebrief met een actueel CV naar sollicitatie@pthu.nl.  De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 21 mei 2021.

Delen: