Vacature: Penningmeester BMI gezocht

Ben jij onze nieuwe Penningmeester?

Trijntje Lucassen ging per 1 april 2019 met vervroegd pensioen. Daarom zoekt de BMI een nieuwe penningmeester.

Wat houdt de functie van penningmeester in? Je bent verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven van de BMI. Dit klinkt misschien moeilijker dan het is. Je hoeft het niet alleen te doen: je hebt altijd een professioneel bureau (KNVI) achter je staan die je overal mee kunnen helpen.

Dit is wat je doet als penningmeester:

  • Je keurt facturen goed of af, nadat je een melding hebt gekregen van het administratiekantoor
  • Je stuurt declaratieformulieren en het emailadres van het administratiekantoor toe aan mensen die hierom vragen
  • Je stelt de begroting op voor het nieuwe jaar met behulp van een invulformulier. Je baseert je op de cijfers van afgelopen jaar en input van de werkgroepen van de BMI. De KNVI moet je begroting goedkeuren. Als ze dit hebben gedaan staan ze garant voor het bedrag dat je hebt begroot.
  • Twee keer per jaar ga je naar een overleg met penningmeesters van andere KNVI-afdelingen
  • Je bent de contactpersoon van het bestuur in de CBN. Ieder jaar kijken jullie of inkomsten en uitgaven met elkaar in balans zijn. De CBN vergadert een á twee keer per jaar, maar het meeste overleg gaat via de mail.

De penningmeester is ook algemeen bestuurslid en neemt deel aan de bestuursvergaderingen. Het bestuur komt vier of vijf keer per jaar bij elkaar. Je denkt dan mee over het beleid en de richting waar de BMI op gaat.

Penningmeester en bestuurslid zijn heeft mij veel opgeleverd, ook voor mijn werk. Je krijgt veel dingen te horen: dat is nuttig en inspirerend!

Proefdraaien in het bestuur en een inwerkperiode behoort tot de mogelijkheden. Voor vragen kun je contact met het BMI-bestuur opnemen: bestuur@BMI-online.nl .

 

Delen: