Vacature penningmeester NAZ (ca. 1 uur per maand)

De Stichting Informatievoorziening Zorg en Welzijn is in 2013 in het leven geroepen toen de Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg, de NAZ (voorheen de Verpleegkundige databank) overgenomen werd door de BMI. Voor de Stichting is een apart bestuur samengesteld, die onafhankelijk van de BMI opereert. Het bestuur heeft als doel het verder ontwikkelen van een Nederlandstalige databank voor tijdschriften uit de zorg.

De huidige penningmeester gaat per 1 juli 2021 met vervroegd pensioen. De stichting zoekt nu een nieuw bestuurslid die het penningmeesterschap over wil nemen. Dit vergt niet veel van je tijd, ongeveer 1 uur per maand. Je krijgt het beheer over de bankrekening. Dit betekent dat je de binnenkomende facturen betaalt en de gegevens door moet spelen aan het boekhoudkantoor waar we bij zijn aangesloten. Dit boekhoudkantoor verstuurt ook de facturen en herinneringen voor de abonnementsgelden en verzorgt de berekening van de BTW-afdrachten. Concreet betekent het dus dat je jaarlijks een overzicht maakt van de inkomende en uitgaande posten en de verwachting (begroting) van het komende jaar. Je hoeft niet veel kennis van financiële zaken te hebben. Alle vragen kun je stellen aan het boekhoudkantoor.

Als bestuurslid denk je mee hoe de NAZ zich verder kan verbeteren en kijk je of hier financiële mogelijkheden voor zijn. Hiervoor komen wij drie keer per jaar bij elkaar. De overige communicatie gaat via de mail.

Voor vragen hierover kun je contact opnemen met Pauli van Veen (vanveen@emergis.nl) tel. 06-18420781

Namens het bestuur,
Johannes Belt
Carmen van der Heijden
Pauli van Veen

Delen: