BMI congres verslag en foto’s “Informatieprofessionals 2025: onbekende en ongekende mogelijkheden”

We kijken terug op een geslaagd congres “Informatieprofessionals 2025: onbekende en ongekende mogelijkheden!” op 26 maart jongstleden.

_MA56007

Het ochtendprogramma was zeer inspirerend. Na een introductie waarin BMI-voorzitter Ingeborg van Dusseldorp een omschrijving gaf van de rol van de informatiespecialist in 2025 werden de 120 aanwezigen aan het denken gezet over de toekomst van ons vak door de drie uitgenodigde sprekers:

André Rouvoet (Zorgverzekeraars Nederland) sprak over de kosten in de zorg en de kansen voor onze beroepsgroep die zowel de roep om meer transparantie als het ‘gat’ tussen data en informatie met zich meebrengen.

Nicky Hekster (IBM) nam ons mee in de mogelijkheden van nieuwe technologieen zoals die achter ‘supercomputer’ Watson. Watson kan ingezet worden als instrument om diagnosen te stellen en kan daarmee op termijn de arts vervangen. De arts krijgt hiermee een nieuwe rol als regisseur. Ook sprak Nicky Hekster over het Quantified Self en de ‘app’otheek die mensen in staat stelt door middel van apps diverse zaken te meten, zoals temperatuur, hartslag en bloeddruk.

Philip Idenburg (BeBright en Kanker.nl) sloot de ochtend af met een zeer inspirerend betoog. Hij riep ons op om lef, leiderschap en ondernemerschap te tonen en hiermee een bijdrage te leveren aan innovatie in de zorg.

Om de presentaties van de sprekers te bekijken kun je op de links in bovenstaande tekst klikken.

Thomas Pelgrim krijgt de EAHIL-beurs uitgereikt
Thomas Pelgrim krijgt de EAHIL-beurs uitgereikt

Na de lunch zijn de EAHIL-beurzen uitgereikt door Ronald van Dieën van LM Information Delivery en kersverse CBN-voorzitter Gerdien de Jonge. De beurzen gingen naar Thomas Pelgrim (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Jitka Vavra (UMC Groningen).

In de middag was er een goede Algemene Leden Vergadering met 65 deelnemers waaronder het bestuur.

Na de ALV is er ‘gebuzzed’. In groepjes werd kort gediscussieerd aan de hand van stellingen over de toekomst van ons beroep. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat de rol van de informatiespecialist gaat veranderen richting big data en metadata, er meer regionale samenwerking komt én dat het onderwijs in informatievaardigheden van belang blijft.

Foto’s congres  “Informatieprofessionals 2025: onbekende en ongekende mogelijkheden!

Delen: