p/a KNVI Verenigingsbureau, Ambachtsstraat 15, 3861 RH Nijkerk bestuur@bmi-online.nl 033- 2473427

Welkomstmail aan nieuwe leden

We hebben vandaag – het duurde even – een welkomstmail gestuurd aan de nieuwe leden van de BMI – dat wil zeggen allen die zich in 2019 hebben aangemeld bij de de BIOMEDBIB-discussielijst. In deze mail vertellen verschillende dingen over de BMI – misschien ook interessant voor oudere leden. Welkom bij de BMI

Delen:

Werkgroep Research Data Management

Deze werkgroep is in oprichting in het najaar van 2019.

Content volgt later.

Delen:

Nieuwe cursus: Zoeken voor richtlijnen

Er is een nieuwe ééndaagse cursus ontwikkeld. Deze nieuwe cursus komt voort uit en sluit aan bij het werk van het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten, die al jarenlang medisch-specialistische richtlijnen ontwikkelt. De rol van de informatiespecialisten is daarbij duidelijk omschreven. Nu dus je kans om je kennis op dit gebied uit te breiden. Lees meer bij het evenement.

Delen:

Vacature: Informatiespecialist bij VU 16 uur voor 3 maanden

UBVU zoekt voor de periode september-december 2019 een (medisch) informatiespecialist voor 16 uur per week.

De ‘Literature Research Support’ voor Health & Life Sciences van de Universiteitsbibliotheek VU bestaat uit een team van vijf informatiespecialisten en biedt complete ondersteuning voor het literatuuronderzoek. Dit omvat ook advies en hulp over vraaganalyse, publiceren (Open Access, ORCID), tools (EndNote, Rayyan) en Open Science (Pure). Kortom: we ondersteunen het literatuuronderzoek goed, breed en zo lang als nodig om tot een uitstekende publicatie te komen. Als informatiespecialist ben je dan ook verantwoordelijk voor de methode van het systematisch review. Zie ook onze pagina over Literatuuronderzoek en Systematische Reviews:https://www.ub.vu.nl/nl/onderwijs-onderzoek/literatuuronderzoek/index.aspx.

We werken voor verschillende vakgebieden: naast Geneeskunde ook Tandheelkunde, Psychologie, Sociale Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen en af en toe ook voor andere faculteiten als Theologie.

Voor deze tijdelijke vacature zoeken wij een uitstekende informatiespecialist die snel inzetbaar is voor literatuuronderzoek en de ondersteuning daarvan voor met name systematische reviews.

Wat ben je:

–        (medisch) informatiespecialist
–        zeer adequaat in de omgang met onderzoekers/promovendi

Wat verwachten we:

–        je hebt een goede beheersing van Nederlands en Engels (ook gesproken en schriftelijk)
–        je kunt goed zoeken in de meest bekende databases en interfaces (bijv. PubMed, Web of Science, Ebsco, Embase.com)
–        je bent bekend met het medisch vakgebied of je maakt je dat snel eigen
–        je kunt jouw rol in Literatuuronderzoek goed verwoorden en verantwoorden
–        je kunt snel ingewerkt worden
–        je kunt helder rapporteren

Dit kan een leuke, tijdelijke vacature voor een informatiespecialist zijn, die zijn/haar ervaring wil verbreden en/of verdiepen en met onze manier van werken wil kennismaken.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal Euro 2.709 en maximaal Euro 4.274 (salarisschaal 10) bij een voltijds dienstverband.

Meer informatie over de inhoud van de functie: Hans Ket, coördinator literatuuronderzoek, h.ket@vu.nl , 020-4442523.

Meer informatie over de aanstelling: Joeri Both, hoofd research support, j.both@vu.nl, 06-11015918.

Vriendelijke groet,

Hans Ket
Medisch Informatiespecialist / Literatuuronderzoeker
UB VU Medische Bibliotheek

Delen:

Wij zoeken een voorzitter voor het BMI-bestuur

Als voorzitter van dit hechte en inspirerende netwerk neem je deel aan vergaderingen met vakgenoten, organiseer je met het bestuur samen BMI-dagen en andere events, en zit je bovenop nieuwe ontwikkelingen in het vak. Het bestuur vergadert vier keer per jaar

Je bent als voorzitter binnen de BMI (voor de leden) maar ook binnen de KNVI (voor andere bestuursvoorzitters van verschillende Interest Groups) het aanspreekpunt.

Wat doe je als voorzitter allemaal voor interessante en leuke dingen:

De bestuursvergaderingen en de ALV worden voorgezeten door de voorzitter.

De voorzitter neemt deel aan de Beleidsvergaderingen (adviesorgaan voor het bestuur van de KNVI, zie artikel 19 van de Verenigingsstatuten op de website van de KNVI), die vergaderen 4x per jaar (in de avond inclusief diner)

De voorzitter neemt deel aan de Bestuurdersdag (jaarlijkse dankjeweldag voor de decentrale bestuurders van de KNVI, deels met strategische invulling).

Hoeveel tijd je gaat investeren is erg afhankelijk van je eigen werkstijl en keuzes. Daarnaast kan je als bestuur taken onderling verdelen, bij de Beleidsraad moet er bijvoorbeeld een afgevaardigde van het BMI bestuur aanwezig zijn, dus kan je wisselen.

Wil je weten wat het voorzitterschap van de BMI mij gebracht heeft?: s.visser@gelre.nl

Delen: