Vacature Product Owner Digitale Bibliotheek Vredespaleis / Carnegie Stichting (36 uur p/w)

Het Vredespaleis/ Carnegie Stichting in Den Haag zoekt een Product Owner Digitale Bibliotheek. In het Vredespaleis zijn het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en het Permanent Hof van Arbitrage gevestigd, alsmede de Haagse Academie voor Internationaal Recht. De Carnegie Stichting is eigenaar van het Vredespaleis: het wereldwijde icoon van Vrede door Recht. De Carnegie Stichting ondersteunt bovengenoemde instellingen en beheert de Bibliotheek van het Vredespaleis. De Product Owner Digitale Bibliotheek evalueert continu de kwaliteit van de bibliotheek-diensten, innoveert en bouwt de dienstverlening verder uit.

Lees meer: Vredespaleis/ Carnegie Stichting: Product Owner Digitale Bibliotheek – Culturele vacatures (culturele-vacatures.nl)

Delen:

Na de zomer van 2022 mailen we via Groups.io

Beste collega’s,

Zoals jullie al eerder gehoord/gelezen hebben stopt e-compass er eind dit jaar mee.
Daarom hebben we nu een alternatief platform voor onze discussielijsten aangeschaft: groups.io.

Er zijn al subgroepen aangemaakt voor onze huidige discussielijsten en de beheerders daarvan hebben al de rechten om groups.io te gebruiken.
@beheerders: jullie zullen nog een mail krijgen met verdere instructies, o.a. over hoe je leden kunt aanmelden.

Hoe gaan we nu verder? Hieronder vinden jullie een kort overzicht:
– We zullen de zomer gebruiken om onze nieuwe omgeving van groups.io in te richten; dit houdt in dat we ervoor zorgen dat we straks allemaal aangemeld zijn bij de subgroepen/discussielijsten waar je nu via e-compass ook voor bent aangemeld.
De maand Augustus kun je vervolgens gebruiken om alvast een kijkje te nemen binnen groups.io. De communicatie verloopt dan wel gewoon nog via de huidige discussielijsten van e-compass.
– Het is de bedoeling dat we per 1 september echt overgaan naar groups.io en de communicatie dan dus via dat platform loopt. De huidige discussielijsten zullen nog wel even aangehouden worden als back-up.
– Per 1 oktober zullen we definitief stoppen met de lijsten via e-compass.

Zodra je aangemeld bent voor groups.io krijg je hier bericht van via de mail, je kunt dit rustig afwachten.
Je krijgt dan ook automatisch informatie over hoe je mailtjes kunt sturen.

In eerste instantie zullen we groups.io alleen gebruiken om elkaar te mailen. Groups.io heeft echter nog meer functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om documenten te delen, te chatten en nog meer. Een manual met instructies hiervoor volgt op termijn.

Groeten,
namens de communicatie-werkgroep,
Jonna, Winnie en Elise

Delen:

Vacature penningmeester NAZ (ca. 1 uur per maand)

De Stichting Informatievoorziening Zorg en Welzijn is in 2013 in het leven geroepen toen de Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg, de NAZ (voorheen de Verpleegkundige databank) overgenomen werd door de BMI. Voor de Stichting is een apart bestuur samengesteld, die onafhankelijk van de BMI opereert. Het bestuur heeft als doel het verder ontwikkelen van een Nederlandstalige databank voor tijdschriften uit de zorg.

De huidige penningmeester gaat per 1 juli 2021 met vervroegd pensioen. De stichting zoekt nu een nieuw bestuurslid die het penningmeesterschap over wil nemen. Dit vergt niet veel van je tijd, ongeveer 1 uur per maand. Je krijgt het beheer over de bankrekening. Dit betekent dat je de binnenkomende facturen betaalt en de gegevens door moet spelen aan het boekhoudkantoor waar we bij zijn aangesloten. Dit boekhoudkantoor verstuurt ook de facturen en herinneringen voor de abonnementsgelden en verzorgt de berekening van de BTW-afdrachten. Concreet betekent het dus dat je jaarlijks een overzicht maakt van de inkomende en uitgaande posten en de verwachting (begroting) van het komende jaar. Je hoeft niet veel kennis van financiële zaken te hebben. Alle vragen kun je stellen aan het boekhoudkantoor.

Als bestuurslid denk je mee hoe de NAZ zich verder kan verbeteren en kijk je of hier financiële mogelijkheden voor zijn. Hiervoor komen wij drie keer per jaar bij elkaar. De overige communicatie gaat via de mail.

Voor vragen hierover kun je contact opnemen met Pauli van Veen (vanveen@emergis.nl) tel. 06-18420781

Namens het bestuur,
Johannes Belt
Carmen van der Heijden
Pauli van Veen

Delen:

De NAZ: de stand van zaken in 2021

Sinds de oprichting in 2013 van de Stichting Informatievoorziening Zorg en Welzijn, waardoor de Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg op eigen benen is komen te staan, is de NAZ de grootste databank voor Nederlandstalige artikelen uit ruim 130 zorggerelateerde tijdschriften. Lees verder

Delen:

De BMI-dag komt eraan!

Graag nodigen wij jullie uit voor de eerste online BMI-dag op donderdag 24 september van 13-16u! De BMI-dag heeft (hoe kan het ook anders in deze tijd) als thema: “1,5 meter maatschappij: BMI dichtbij“.

Zie evenement voor de agenda en het aanmeldformulier.

Delen: