Dutch Dedup Day (Diemen)

Ken je dat gevoel, dat je een enorme database met (literatuur) referenties weer moet ontdubbelen en je je afvraagt of dat niet efficiënter kan? Dan is de Dutch Dedup Day iets voor jou! 

Wanneer je literatuur zoekt voor een review is het nodig om in meerdere bibliografische databases te zoeken met overlappende inhoud. Daarnaast worden deze databases, door de exponentiele toename aan wetenschappelijke literatuur, steeds omvangrijker. Het dedupliceren is daarom een belangrijke stap om de werklast voor het screeningsproces te verminderen.

Om referenties te ontdubbelen bestaan verschillende methodes. Wij hebben een literatuuronderzoek gedaan om alle methodes boven water te krijgen en willen op deze Dutch Dedup Day enkele van deze methodes met elkaar gaan testen. Dus wil je altijd al eens een andere methode uitproberen om je referenties te ontdubbelen of heb je nog geen methode hiervoor? Gebruik deze dag om meer te leren over de verschillende methodes, met een uiteindelijk doel om je eigen werkproces efficiënter en makkelijker te maken!

Meer informatie en aanmelden.

Delen: