Library Carpentry workshop maart/april 2023

Wanneer

27/03/2023    
09:00 - 12:00

Evenement type

Op de ochtenden van maandag/dinsdag 27-28 maart en 3/4 april 2023 is er weer een online Library Carpentry workshop. In deze workshop leren medewerkers van bibliotheken de beginselen van datavaardigheden.

De workshop wordt georganiseerd door de bibliotheken van UvA/HvA, VU, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit en Tilburg University. Bij overinschrijving hebben medewerkers van deze instellingen voorrang.

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 maart 2023 hier. De voertaal is Nederlands.

WAAROM

Redenen om mee te doen kunnen zijn:

  • vergroten van je ‘databewustzijn’
  • beter begrip van dataproblemen die onderzoekers ervaren
  • efficiënter verzamelen en verwerken van data ten behoeve van je werk.

INHOUD

In de workshop werken we met data in de vorm van platte tekst en tabellen. We leren om tabelvormige data op te schonen en te analyseren met behulp van OpenRefine. We leren de beginselen van programmeren met Python, en maken kennis met reguliere expressies, een methode van patroonherkenning die bij alle vormen van data nuttig is.

Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een Library Carpentry workshop en geïnteresseerd zijn in leren programmeren, kunnen zich inschrijven voor alleen de Pythondagen, 3 en 4 april.

VEREIST

Er is geen voorkennis vereist over Python, OpenRefine of reguliere expressies. Wel wordt enige ervaring gevraagd met een spreadsheetprogramma zoals Excel.

 

Groet,

Levi Damsma (Radboud Universteit), Alice Doek (Universiteit van Amsterdam), Kristina Hettne (Universiteit Leiden), Puck Wildschut (Tilburg University), Matthijs de Zwaan (Vrije Universiteit)

 

 

 

 

Delen: